В Русе обсъдиха план-приема на ученици

0
362
Училище
Снимка: Wikimedia commons

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев и началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Русе Сашо Щерев участваха в работна среща за план-приема на осмокласници в Русенско за 2020-21, съобщават от „Dnews.bg“. Срещата е била по покана на РУО – Русе.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Русе д-р Георгиева представи презентация на осъществения прием в държавни училища за настоящата учебна година. Учениците, завършващи основно образование в общините Бяла, Борово, Две могили, Ветово, Иваново, Сливо поле, Ценово и Русе, наброяват 1660. Професионалните гимназии са 13, колкото са и профилираните гимназии и средни училища. Обединено училище е само 1. Според сегашния план-прием профилираните паралелки са 27 на брой, а професионалните – 44. На срещата е коментирано, че следващият прием трябва да бъде в крак с изискванията на пазара на труда.

Сред присъстващите още са били зам.-областният управител на Област Русе Валентин Колев, директори на професионални гимназии, представители на местните органи на национално представените организации на работодателите в Русенска област и други.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от