В Русе: Баща и син скоро ще са заедно!

0
332
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Биологичен баща помоли приемните родители на сина му, да станат и негови кръстници. За трогателната история разказва директорът на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Русе Снежана Георгиева, цитирана от „Марица“.

Детето било само на 6 месеца, когато го настанили в професионално приемно семейство. Това се случило, защото биологичната му майка напуснала дома си. В неизвестност е и до този момент. Бащата подал оставка на работното си място, за да полага грижи за любимото си същество. Липсата на доходи обаче не му позволявала да се справи сам, а в града нямал близки, на които да разчита.

Човекът сам потърсил социалните работници, защото не виждал изход от ситуацията. Дал малчугана за отглеждане, но продължил да се среща с него, за да съхрани емоционалната връзка между баща и син.

При всяка среща изразявал благодарността си към хората, които се грижили за детето му. По тази причина ги поканил за кръстници. Те приели с най-голяма радост и празненството било организирано точно за първия рожден ден на момченцето.

По думи на Георгиева става ясно, че мъжът бил подкрепен със социална услуга и повишил родителските си умения. Финансовото му положение вече е стабилизирано, а детето му е достатъчно голямо, за да посещава ясла.

Съвсем скоро двамата отново ще живеят заедно, а приемното семейство ще помага, когато е необходимо.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от