В рамките на ден: Украинец постигна 3 рекорда на Гинес и ги посвети на страната си

0
160
Дмитро Грунский
Дмитро Грунский. Снимка: Facebook

Украинец постави рекорди на Гинес, които посвети на страната си и на войниците й. Броени месеци след като постигна последните си 2 световни рекорда, Дмитро Грунский преодоля още 3. 35-годишният мъж от украинския град Днепър, изпълни трите си силови подвига в един и същи ден, използвайки брадата, врата и зъбите си:

  • Най-тежкият автомобил, теглен с брада – 2580 кг;
  • Най-тежкият автомобил, теглен с врат – 7760 кг (17107 фунта);
  • Най-много коли, теглени със зъби – 7.

Първият опит на Грунский да тегли превозно средство с брадата си е от 2019 г., но е завършил с неуспех, след като космите от брадата му са се отскубнали. Впоследствие той е пуснал брадата си по-дълга и е експериментирал с нови начини за сплитането й, за да я направи възможно най-здрава и наподобяваща въже. При настоящия опит брадата му е останала непокътната, докато тегли 2,58-тонен микробус, за да счупи предишния рекорд от 1952 кг, поставен преди 10 години от Антанас Контримас от Литва.

След тегленето с брада, украинецът е преминал към втория си рекорден опит за деня – теглене на 7,7-тонен камион с врата си. Той вече е поставил рекорд за теглене с врат на най-тежкия влак /32 500 кг/ през през 2022 г., така че сега е бил уверен, че може да се справи с подобно постижение с пътно превозно средство.

Лицето на Дмитро е почервеняло, докато въжето е било около врата му, докато е дърпал камиона, но той е успял да измине необходимото разстояние от 5 метра, за да стане първият човек, постигнал тази титла в Световните рекорди на Гинес.

Най-накрая Дмитро е счупил собствения си рекорд за най-много коли, издърпани със зъби. Той е дръпнал 7 таксита, като е преодолял предния си рекорд от 6.

Той е дръпнал не само седемте коли, но и шофьорите в тях. От Световните рекорди на Гинес уточняват, че автомобилите са били на неутрална предавка, а двигателите са били изключени, но шофьорите са били необходими, за да гарантират, че колите се движат в права линия. Общото тегло на колите плюс водачите е 8784 кг.

Точно както при другите му опити за рекорд, Дмитро е трябвало да тегли колите на разстояние от най-малко 5 метра. Грунский държи и рекорда за най-бързо теглене на кола на 30 метра със зъби (15,63 сек), който постигна през август миналата година.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments