В рамките на 20 минути: 3 катастрофи на АМ „Тракия“, образувало се е задръстване

0
1158
Задръстване на АМ
Задръстване на АМ "Тракия". Снимка: Искра.бг, Архив

3 произшествия с материални щети са възникнали в рамките на 20-тина минути в участъка между 112 км и 118 км на АМ „Тракия“, посока Бургас. Това е причината за образувалата се около 4-километрова колона от автомобили, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Инцидентите са станали около 15:30 часа днес. Служители на сектор „Пътна полиция” отработват в максимално кратък срок катастрофите, същевременно регулират трафика.

За избягване на допълнителни затруднения в движението от полицията апелират водачите да преминават по алтернативен маршрут, заобикаляйки въпросната отсечка – през пътен възел „Цалапица“ и включване на магистралата от Карловския пътен възел.

Същевременно от ОДМВР-Сливен съобщиха, че след ликвидиране на произшествието със запален товарен автомобил на АМ „Тракия“ са били причинени щети по пътната настилка и се налага от „Пътната агенция“ да предприемат съответните действия. До приключване работата на екипите движението по АМ „Тракия“ в посока Бургас, в участъка от Нова Загора до Ямбол остава затворено. Превозните средства се отклоняват по обходен маршрут през Нова Загора по път ||-66, който се включва на пътен възел „Детелина“ по път |-6 при Сливен, след което по път ||-53 в посока към пътния възел за АМ Тракия при Ямбол. Движението по обходния маршрут е изключително натоварено. От полицията призовават водачите да се движат внимателно и да не предприемат рискови изпреварване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments