В Пловдив засякоха кола със 104 км/ч

0
283
Скоростометър
Скоростометър. Снимка: Pixabay

Специализирана операция на територията на ОД на МВР – Пловдив се проведе вчера. Тя бе свързана с проверка на правилата за паркиране и престой. Служителите на реда провериха и местата, определени за МПС-та, обслужващи хора с трайни увреждания. Акцията се проведе в града под тепетата в периода от 10 до 16 часа, разгласиха от пресцентъра на полицията.

Установени са и 90 нарушения на водачи, касаещи превишена скорост. При едно от тях е засечен шофьор, който е управлявал автомобила си със скорост 104 км/ч. Водачът е карал „Мерцедес“ по ул. „Васил Левски“. Той е глобен със 700 лв. Санкцията му включва и лишаване от право за управление за период от 3 месеца.

Общо 296 нарушения по Закона за движение по пътищата са били констатирани. Съставени са 56 броя АУАН. Фишовете за налагане на глоба са 224, а тези по общинската наредба са 80 броя фишове.

207 са установените нарушения на правилата за паркиране и престой. Тези за неправилно паркиране на места за автомобили за хора с трайни увреждания са 17. Управлявалите с неизправно МПС са 12. Четирима водачи са санкционирани, защото са разговаряли по мобилен телефон. Също толкова са били и водачите, които са карали без предпазен колан.

Преминалите на забранителна сигнализация на светофар са трима. Още 66 души са глобени за други нарушения.

Установени са 10 водачи с неплатени глоби. Връчени са им електронни фишове за финансова санкция в общ размер 850 лв.

Репатрирани са и 30 МПС-та заради неправилно паркиране.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments