В Плевен болните от коронавирус са вече трима, във ВМА са настанени шестима души

0
244
Проф. Венцислав Мутафчийски
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Няма нови регистрирани случаи на коронавирус у нас. Това съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг тази сутрин.

Заразените до този момент у нас 31 души. 8 са новите случаи от вчера. Сред тях най-младият е на 24 години, а най-възрастният – на 80 години. От новите болни само трима са хоспитализирани, останалите са под домашна карантина, защото са с много леки или без симптоми.

Във Военномедицинска академия към момента шестима болни с Covid-19 и трима са под домашна карантина. Всички са над 55-годишна възраст. Състоянието им е стабилно. С тези под домашна карантина се осъществява видео връзка и има готовност за незабавна реакция при необходимост.

Симптомите, които проявяват настанените във ВМА са: температура до 38 градуса, зачервено гърло и засягане на респираторната система. Един пациент е със силно понижени левкоцити и завишени моноцити.

В Плевен пък заразените са вече трима. Те нямат връзка помежду си, предаде „DarikNews“. Вчера е бил приет мъж в умерено тежко състояние.

Мутафчийски съобщи, че в болниците ще се хоспитализират именно такива хора. Останалите, които имат леки или никакви симптоми, ще бъдат поставяни под домашна карантина. Той подчерта, че това е практиката по цял свят.

От всички 31 заразени 10 лица нямат симптоми, а един е в тецко състояние – това е 74-годишният мъж в „Пирогов“, който все още е интубиран, на командно дишане.

От щаба изнесоха данни и за разпространението на болестта в световен мащаб. Заразените са вече 145 000 души. 5436 са починалите, а оздравелите са 72 000. В Италия са изминалото денонощие са регистрирани нови 2547 случая.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments