В „Пирогов“ отчитат повишен обществен интерес към ваксините против COVID-19

0
6
Ваксинация
Ваксинация. Снимка: Pixabay

Създаден е прецизен регламент, който да гарантира гладкото протичане на процеса на ваксинация. Имунизационният център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ разполага с достатъчни обеми от ваксините на Pfizer, Moderna и Janssen, като количествата са съобразени с повишения обществен интерес към ваксинационния процес.

От лечебното заведение отчитат, че близо 10% от направените ваксини в страната вчера са били поставени в Имунизационния им център.

Гражданите, които желаят да се имунизират против COVID-19 в Имунизационният център на най-голямата спешна болница у нас, разкрит в Медицинския център към института (с вход откъм бул. „Пенчо Славейков“), могат да го направят всеки делничен ден от 08:30 до 22:00 часа. В съботните и неделните дни работното време на имунизационните кабинети за възрастни е от 08:30 до 18:30 часа.

Продължава работата на ваксинационния кабинет за деца на възраст от 5 до 11 години, които могат да получат ваксина против COVID-19 след предварително записване на телефон 02/ 91 54 574. Имунизацията се осъществява след оценка на здравословното състояние на детето от педиатър.

Кабинетът за деца в Имунизационния център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ работи всеки ден от 09:00 до 16:00 часа. Антигенни и PCR тестове за граждани се извършват в обособени за целта пунктове пред главния вход на болницата всеки ден от 08:00 до 19:00 часа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments