В няколко области остават без автобуси по междуградските линии на 13 януари

0
371
Автобус
Илюстративна снимка, Pixabay

Голям проблем ще възникне в понеделник. Той ще засегне три области Пловдив, Смолян и Пазарджик. Оттогава автобусните превозвачи ще спрат работа, предаде „Фокус“. Няма да обслужват междуградските линии. Новината съобщи Веселин Дошков, който е управител на една от фирмите. Той е и член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи.

От понеделник сутрин неговите 56 линии няма да се движат. Те ще се включат в ефективния транспортен протест в България. Дошков очаква работа да прекратят и останалите превозвачи в града под тепетата. Фирмите от Смолянско, Кърджалийско и Пазарджишко ще се присъединят към тях.

Той поясни, че линиите от градския транспорт ще обслужват населението, защото няма да се включат в стачката.

„Причините за протеста са няколко, но една от тях е въвеждането на тол системата, която ще завиши от 5 до 12 пъти таксите за ползване на пътната инфраструктура“, обяви Дошков.

Според него в момента е трудно да бъдат приети нови завишени цени на билетите. Това ще накара пътниците да се насочат към сивия сектор.

На дневен ред стои проблемът с кадрите, както и този с нерегламентираните превози.

Излизащите на протест очакват институциите да се ангажират сериозно в тази насока. Ако това не се случи, транспортната блокада може да продължи безсрочно. Таксиметрови компании и автомобилни превозвачи също ще се включат в протеста.

„Ние не правим това, за да създаваме проблеми на хората, а за да принудим изпълнителната власт да обърне внимание на този хем толкова важен, хем захвърлен на бунището сектор“, обяви още Дошков.

В Пазарджишко вече се сблъскаха със сериозен проблем. До него се стигна след Нова година.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments