В ловешкото село Горан хората отбелязаха своя традиционен празник

0
563
Празник в село Горан
Празник в село Горан. Снимка: Община Ловеч

Ден след Петковден в село Горан хората се събраха да отбележат традиционния си празник, съобщиха от Община Ловеч.

Петковден се смята за завършек на активния стопански цикъл, а това винаги е било отбелязвано като важен момент. А в християнската митология Света Петка се почита като покровителка на жените и домашните дейности. Затова в съботния ден на площада имаше богата художествена програма, изнесена от организаторите при НЧ „Христо Ботев-1927 година” и гостуващи формации.

Кметският наместник на Горан Христанка Христова поздрави жителите и им пожела здраве и успехи. По повод празника кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес до кметския наместник на селото. Той бе прочетен от инж. Тони Паричев, директор на „Административно-правно и информационно обслужване“ в Община Ловеч.

В поздравлението се посочва, че празникът обединява всички стопани, производители, жители и гости от всички възрасти, а името на Горан чрез произвежданите тук млечни продукти е широко известно.

„Това е нашият роден край, нашият дом, тук са нашите близки и любими хора. Ръководството на Община Ловеч ще продължи да помага за просперитета на всички селища в общината и това важи с пълна сила и за Горан. А това няма как да стане без единна воля и упорит труд. Затова нека сме заедно както във всекидневните усилия, така и в ден като днешния!“, се казва в писмото.

Кметският наместник Христанка Христова получи и букет цветя. Празникът завърши с концерт и народни хора.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments