В Ловеч откриха обновената сграда на Младежкия дом

1
8343
Младежки дом в Ловеч
Младежки дом. Снимка: Община Ловеч

На церемония днес бе официално открита обновената сграда на Младежкия дом след приключването на строителните дейности и предстоящото въвеждане в експлоатация, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч. 

Извършена е цялостна реконструкция на сградата, променено е разпределението на всички етажи, обособена са няколко функционални зони и подзони, повишена е енергийната ефективност на сградата, осигурена е достъпна среда, доставено е обзавеждане.

Младежки дом
Младежки дом. Снимка: Община Ловеч

Част от зоните са предвидени за Регионалния исторически музей , включващ осем зали, административна част, лаборатория, фондохранилища. Музейните зали ще бъдат отворени за посетители след съгласуване на експозициите с Министерството на културата. В сградата се помещават още Детски интерактивен център „Пътуване през вселената“, предназначен за игра на закрито и открито, мултифункционална зона за STEAM и експозиционна част, фондохранилище на Художествената галерия, експозиционна зала за художествени творби, три танцови зали, зала за културни събития и две прожекционни зали за срещи, кафе-сладкарница, търговски обект за сувенири.

Младежки дом
Младежки дом. Снимка: Община Ловеч

Съгласно инвестиционния проект е променена фасадата с максимално запазване на съществуващата каменна облицовка и с нова дървена обшивка по еркери с идеята за адаптация към средата на АИР „Вароша”.

Младежки дом
Младежки дом. Снимка: Община Ловеч

Окончателната стойност на проекта след разплащане с изпълнителите е 5,6 млн. лв, от които 3,9 млн. лв безвъзмездна финансова помощ и 1,7 млн. лв инвестиционен кредит. Продължителността му е от август 2021 до май 2024 година. 

Правителството ще предостави 39 млн. лв. за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Кирил Терзиев
Кирил Терзиев
7 дни по-рано

Хубаво ама младите избегаха в чужбина