В Ловеч организират благотворителен базар за Тото

0
248
Теодор Цолов
Снимка: Facebook

На 4 и 5 октомври между 10 и 19 часа пред библиотеката в Ловеч ще се проведе благотворителен базар за Тото.

През лятото на 2017 година Теодор пада в басейн. Той е открит безжизнен от родителите си, които му оказват и първа помощ. След това Тото е лекуван в Ловеч, Плевен и София. Въпреки че, малчуганът излиза от спешното състояние, той изпада в будна кома.

Проведени са много курсове рехабилитация в България и Полша. Вследствие на тях момченцето е започнало да се подобрява – разпознава родителите си, гледа филмчета, слуша музика и се смее.

Рехабилитацията трябва да продължи, за да се възстановят дъвкателният рефлекс и двигателната активност. Лекарите препоръчват терапия с локомат и лечение с хипербарна оксигенация.

Едногодишната рехабилитация в полския санаториум „Витал“ е на стойност 39 600 евро, а лечението в барокамера – 7700 лв.

Предстои през януари 2020 година да бъде направена операция на Тото. Тя ще бъде за намаляване на спастичността на мускулатурата и увеличаване обема на движение, един месец, след която трябва да направи курс активна рехабилитация. Нужната сума е 7000 евро.

Това не е първият базар, организиран за малкия Тото. Но на този всеки ще може да намери маркови маратонки, детски обувки, кухненски ъгъл, нова проходилка, столче за хранене, активна гимнастика, книжки, играчки, якета, дънки, дамски, детски и бебешки дрехи на символични цени. Във Facebook са публикувани част от тях.

Организаторите на благотворителния базар обещават всяка седмица да организират базар за болни деца и хора в нужда.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от