В Ловеч очакват над 400 участници за събора „Ритъмът на България“

0
22
Фолклорен събор „Ритъмът на България“
Фолклорен събор „Ритъмът на България“

Над 400 участници ще се включат тази година Националния фолклорен събор „Ритъмът на България“ в Ловеч. Осмото издание на събитието ще се проведе в дните 22, 23 и 24 септември на сцената на площад „Екзарх Йосиф Първи“.

Това заяви председателят на Народно читалище „Бяла Анаста-2016 г.“ и организатор на фестивала Кристиан Костов, цитирана от „БТА“.

Съборът ще бъде открит в 20:00 часа в Деня на българската независимост 22 септември с концерт на певицата Ивелина Колева. На сцената ще ѝ партнират танцьорите от фолклорен танцов ансамбъл „Балкански огън“. Концертът ще завърши с празнична заря.

На следващия ден конкурсната програма ще започне в 10:00 часа с участници, представящи вокално изкуство, а следобедът е отреден за танцовото изкуство, а вечерта ще се проведе концерт на Гуна Иванова.

На 24 септември конкурсната програма продължава. В 19:00 часа е закриването на събора с новия авторски спектакъл на фолклорен танцов ансамбъл „Балкански огън“. След това гостите ще се насладят на шоуто „Звук и светлина“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments