В какво инвестира българинът по време на коронакризата?

0
80
Пари, икономика
Снимка: Пиксабей

Някои наричат златото валутата, която хората купуват по време на криза. Според J.P.Morgan пък само златото е пари, всичко останало е кредит.

В какво инвестира българинът и спестява ли той по време на коронакризата?

Според кредитния анализатор Тихомир Тошев и у нас златото е станало все по-популярно средство за инвестиция. Вече освен банките има и компании, които го предлагат.

Пред „NOVA“ Тошев обясни, че българинът като цяло все още не го познава достатъчно. При нас хората предпочитат да купуват бижута. Но според него все по-атрактивни ще станат и кюлчетата и монетите. Но тази инвестиция трябва да се прави, след като сме запознати и сме преценили добре колко да вложим и каква печалба можем да получим.

Иначе златото си остава добра инвестиция. Причината е, че като цяло цената му винаги върви нагоре. В краткосрочен план се наблюдават и спадове, но те не продължат дълго.

Според Тошев дори и при тази тенденция рискът не от инвестицията не е малък.

Съветът на кредитния анализатор е всеки да започне да спестява пари. Първоначално той трябва да ги слага на депозит в банка, докато сумата не стане по-голяма. Тогава човекът може да се замисли за по-сериозни вложения.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments