В готовност ли е Община Свищов за зимния сезон?

0
60
Снегорин
Снимка: Pixabay

С настъпването на декември в Община Свищов са взети необходимите мерки за безпроблемно посрещане на зимата, съобщиха от ведомството. Осигурени са 11 броя собствена и наета техника, която е оборудвана и в готовност за работа, а при необходимост ще се включат земеделски кооперации и частни фирми.

За обезледяването на пътните участъци са били закупени 200 тона сол, която е доказано ефективна при зимни условия. Изготвени са графици от денонощни смени на служителите от Общинско предприятие „Чистота“.

Както всяка година, приоритет по време на зимното почистване ще бъдат обществените и общински сгради – болници, училища, полиция, пожарна и други. След това са главните пътни артерии, подходите към града и населените места.

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев призова гражданите да почистват редовно тротоарите пред домовете и магазините си. Той припомни, цитиран от „Труд“, че това е ангажимент на жителите в населените места. Градоначалникът се обърна и към шофьорите, с молба да паркират единствено на предназначените за тази цел места, за да не пречат на достъпа на снегопочистващата техника, особено в тесните и труднодостъпни участъци.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments