В Габрово дезинфенцират обществени сгради, площадки, паркове и автобуси заради коронавируса

0
497
Дезинфекция
Снимка: Pixabay

В Габрово е започнала дезинфекция на обществените сгради – администрациите, съда, прокуратурата, КАТ, полицията, автогарата, автобусите, културните институти, църквите заради двата случая на коронавирус в града. Заразени са жена на 75 години и медицинска сестра от болницата. Двете не са имали контакт помежду си, стана ясно вчера.

Състоянието на 75-годишната жена е добро, а медицинската сестра няма признаци на коронавирус.

След като спре дъжда, в Габрово ще започне дезинфекция и на детските площадки, спирките на градския транспорт и парковете. Разпореждане за това е дела кметът на града Таня Христова, съобщиха от Общината, предаде „Darik News“.

Отменени са всички културни и спортни събития, както и репетициите на различни състави, в това число и на самодейните. В Техническия университет в града няма да има учебни занятия, училищата също са затворени. От днес не работят и детските градини и яслите.

Не се препоръчва събирането на младежи по моловете и в кината, както и на други обществени места.

Детската млечна кухня, обществената трапезария за топъл обяд, механизмите за лична помощ, домашният социален патронаж и други ще продължат да работят, но при засилени мерки за контрол.

Очаква се днес от Регионалната здравна инспекция да издадат точни указания към работодателите как да предпазят своите служители в местните фирми.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments