В Етнографския музей в Бургас ще покажат как се приготвя традиционен родопски пататник

0
66
Пататник
Пататник. Снимка: Община Бургас

От 10:30 часа на 31 май в Етнокухнята на Етнографски музей-Бургас ще бъде представена кулинарна демонстрация на любимия на всички българи родопски пататник.

Майстор-готвач ще бъде Грозделина Георгиева уредник в Регионален етнографски музей-Пловдив и виден пловдивски корифей по отношение на традиционните гозби от Родопите и Пловдивско.

Пататникът е типично родопско ястие, а името му произлиза от наименованието на картофите – „патати“ в родопския край. Основните му съставки са: картофи, лук, сол и джоджен. Към традиционната рецепта може да се добави: месо, сирене, кашкавал и др.

Закъснения и хаос в БДЖ: Пътници чакат с часове

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments