В Елин Пелин и Ихтиман: Побой и прерязана ръка, оставиха извършителите в ареста

0
1329
Прокуратура, съд
Прокуратура, съд. Снимка: Прокуратура на Република България

Двама мъже са с повдигнати обвинения за причинени телесни повреди, съобщиха от ОДМВР-София.

След приключване на действията по разследване, проведено от служители на РУ-Елин Пелин, 59-годишен мъж е привлечен като обвиняем за извършено престъпление. В жилището си в с. Гара Елин Пелин той причинил на съпругата си средна телесна повреда. С прокурорско постановление мярката му задържане е била удължена за срок до 72 часа.

Припомняме ви, че около 10:40 часа на 6 август в РУ-Елин Пелин постъпил сигнал от столична болница за транспортирана жена в безпомощно състояние. По случая бе образувано досъдебно производство, а съпругът на пострадалата – задържан от полицейските служители за срок до 24 часа с оглед изясняване съпричастността му към извършеното деяние. Работата по пълното документиране на случая продължава под надзора на прокуратурата.

Обвинение за причинена телесна повреда е повдигнато и на 33-годишен мъж, прерязал сухожилия на едната ръка на 31-годишна жена в Ихтиман. След приключване на процесуално-следствените действия по досъдебното производство и доклад на материалите в прокуратурата извършителят е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments