В бургаското село Маринка тече подписка за изграждане на общинска аптека

0
697
Подписка, организирана от Иринка Сарафова (вдясно)
Подписка, организирана от Иринка Сарафова (вдясно). Снимка: Личен архив

В бургаското село Маринка стартира подписка за изграждане на общинска аптека в населеното място. Тя е организирана от обществената личност Иринка Сарафова, която е загрижена за благоденствието на жителите и за приходящите, които минават. Всички те имат неистова нужда от такава аптека, обясни пред Искра.бг Сарафова. От 21 години, откакто тя живее в село Маринка, не е спряла да помага на онеправдани, на бедни и на други хора в нужда. Сарафова го прави напълно безвъзмездно и то всеки ден.

Тя обясни, че години наред кметовете на село Маринка са повдигнали въпроса за изграждане на общинска аптека пред Община Бургас, но оттам не са им подали ръка. Същата е ситуацията по други проблеми на населеното място и затова се е стигнало до организирането на подписката. Въпросът за общинска аптека е бил повдиган и от бившия кмет Лъчезар Колев и от сегашния Любомир Узунов, но отклик от Община Бургас – няма.

Сега жителите на селото и на съседни такива, които са приходящи, се надяват това да се осъществи, защото е напълно възможно.

Подписката е стартирала тази сутрин в 09:00 часа. Само за три часа – до 12:00 часа под нея са положили подписите си 300 души. Общо жителите на село Маринка са около 2000. И в момента нямат аптека.

Те са принудени да ходят до Бургас, когато им се наложи да си закупят лекарства. Самата Иринка Сарафова им помага и за това.

Подписката ще продължи до петък, след което ще бъде направена и докладна записка за създаването на общинска аптека в село Маринка, която ще бъде входирана в Общинския съвет заедно с подписката.

Иринка Сарафова подчерта пред Искра.бг, че по време на заседанието на местния парламент през януари лично ще защитава докладната записка и подписката, като тя ще иска да присъства и на самата сесия.

Въпросът със създаването на общинска аптека в село Маринка е много важен и защото в нея лекарствата ще бъдат на по-достъпни цени. А в населеното място има майки с малки деца, които разчитат само на своето майчинство, и възрастни хора с ниски пенсии.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments