В бургаското село Маринка посрещат кандидат-депутати с родолюбиво стихотворение

0
650
Бисер Русимов и Ирина Шопова
Бисер Русимов и Ирина Шопова. Снимка: Ирина Сарафова

В бургаското китно селце Маринка посрещнаха кандидат-депутати от „Продължаваме промяната“ /ПП/ със специално стихотворение. Срещата се е състояла на 16 септември, затова ни информира организаторът на събитието Ирина Сарафова, отговаряща за предизборната кампания на партията в населените места в региона. Тя сподели пред Искра.бг, че срещата е протекла „невероятно и на много високо ниво“.

Бившата учителка Ирина Шопова е написала и рецитирала в петък стихотворение за Бисер Русимов заради потъпканото знаме в парк „Росенец“. Можете да го чуете във видеото:

От своя страна Бисер Русимов посочи в социалните мрежи, че е останал искрено развълнуван от този жест към него. Той написа:

„Заради каузите, които следвам и защитавам, заради възпитанието си, заради вярата си, през годините никога не съм се огъвал, не съм се пречупвал, но на тази среща в Маринка, честно казано, се развълнувах. Защото една пенсионирана учителка застана до мен и рецитира стихотворение, посветено на мен и на онзи ден, в който спасих българското знаме, което едни слуги бяха захвърлили в храстите на брега пред Догановите сараи в „Росенец“. Ето това е безценен момент за мен и заради такива като него си струват всички усилия и саможертви.“

Припомняме ви, че Бисер Русимов се отказа от предизборната надпревара. Той е едно от лицата на „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/, а впоследствие и член на „Продължаваме промяната“, който беше част от кандидат-депутатската листа на партията за Бургаския многомандатен район. Родолюбивият българин беше атакуван и заплашван от представители на ЛГБТ общността в социалните мрежи.

На предизборната среща в село Маринка са присъствали четирима представители на партията – Константин Бачийски, Бисер Русимов, Стоян Царев и Бочко Бочев. По време на нея жителите и народните представители от листата на ПП са били в една непринудена и приятелска обстановка. Те са обсъждали наболели въпроси в страната.

По време на беседата Константин Бачийски не е агитирал хората да гласуват за тях, а им е обяснил какви са техните намерения и цели в политика. Той ги е апелирал да излязат да дадат своя глас, защото „не трябва нито един българин да бъде безучастен във времена на криза“, каза пред медията ни Ирина Сарафова.

Тя е категорична, че българите трябва разумно да решат за кой да гласуват на тези избори.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments