В бургаския кв. „Сарафово“ искат детска площадка върху терен, отреден от Общината за строеж

3
1815
Пламен Янев и теренът
Пламен Янев и теренът. Снимка: Искра.бг

Жители на кв. „Сарафово“ подготвят подписка до Областната администрация в Бургас, в която настояват да има детска площадка и парк върху терен, отреден за застрояване. Община Бургас със Заповед №1018/20.04.2021 г. на зам.-кмет „Строителство, инвестиции и регионално развитие“ е отредила параметри за застрояване на въпросния терен, както следва – височина до 10 метра /3 етажа/, плътност на застрояване до 30%, кинт до 1.5, озеленяване – минимум 50% и задължително паркиране в границите на УПИ-то. В момента въпросният терен пустее и има сигнали за незаконни действия в него, а в съседен държавен имот вече има реализирано незаконно строителство.

Областният управител Пламен Янев е разпоредил спешна проверка, която е показала, че досега не е имало искане от страна на Община Бургас теренът да й бъде предоставян за изграждане на парк или детска площадка. С цел предотвратяване на бъдещи незаконни действия върху него е било решено той да бъде продаден.

„Ако Община Бургас има визия за ползването на парцела в полза на обществото, Областна администрация е готова да съдейства по съответния законов ред“, коментира Янев.

Областна администрация организира среща от 18:00 часа на 17 януари в Читалище „Ангел Димитров 1929“ в кв. „Сарафово“, за да разясни на място каква е ситуацията и да избегне дезинформация по темата. На нея са поканени жители на квартала, общински съветници и всички заинтересовани лица.

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Запознат
Запознат
2 месеци по-рано

Къде е разпоредил проверка?
На себе си ли, ако има искания от общината те щяха да са адресирани до неговата администрация. Тези му действия изобщо не бива да се коментират, че става смешен. В крайна сметка, той управлява имота и решава как да се разпорежда с него. На жителите, като толкова им пречи, че един собственик на имот иска да реализира приходи, да вземат да купят и дарят един имот на общината за парк и детска градина. Накрая ще стане така, че ще се прехвърли на общината и те ще направят някоя кръчма с детска площадка.

Трол
Трол
2 месеци по-рано

с какво си запознат, като даже виждам че не можеш да четеш 🙂 лимонките на общината сте жалка картинка.

Пощата
Пощата
2 месеци по-рано
Reply to  Трол

„Областният управител Пламен Янев е разпоредил спешна проверка, която е показала, че досега не е имало искане от страна на Община Бургас теренът да й бъде предоставян за изграждане на парк или детска площадка. С цел предотвратяване на бъдещи незаконни действия върху него е било решено той да бъде продаден.“
Трол, не знам кой не може да чете, аз или ти?