В Бургас ще се подпише договор между България и Турция, свързан с миграцията

0
74
Заместник-министър Ангелина Бонева и областният управител Пламен Янев
Заместник-министър Ангелина Бонева и областният управител Пламен Янев. Снимка: Искра.бг

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева и заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова ще връчат договор, с който стартира изпълнението на различни по вид дейности, целящи укрепване на капацитета на националните системи за противодействие на миграцията в трансграничния регион чрез подобряване на функционалните и оперативни възможности.

Бонева ще даде началото за проекта, който да подобри на сигурността в трансграничния регион между България и Турция. Събитието се провежда днес в Експозиционен център Флора и на място има журналист на Искра.бг.

На церемония в Бургас ще бъде връчен договор за изпълнението на проект „Повишаване на капацитета и подобряване на сътрудничеството на правоприлагащите органи на територията на областите Бургас, Хасково и Ямбол, Одрин и Къркларели в областта на миграцията“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ VІ-А ИПП България-Турция 2021-2027 с над 1,7 млн. евро.

Подготвяне за церемонията
Подготвяне за церемонията. Снимка: Искра.бг

На събитието ще присъства и Толга Оркун – генерален консул на Република Турция в Бургас, и представители на местната и централна власт в региона.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments