В Бургас ще обучават безработни за офис мениджъри, хлебари и готвачи

0
47
Готвач
Готвач. Снимка: Freepik.com

Безплатна програма за обучение на безработни, които да получат умения за офис-мениджъри, оператори на компютри, хлебари, готвачи и други стартира в Бургас. Кампанията се организира от Бюрото по труда в областния град.

В курсовете могат да участват безработни до 29 години или над 50 години, продължително безработни, лица с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация, лица, придобили статут на временна закрила и др.

Към тях ще се прилага комплексен подход, включващ предоставяне на обучения, стажуване и заетост за период не по-малък от три месеца на първичния пазар на труда или на субсидирани работни места, като финансирането ще бъде споделено между държавата и работодателите.

Обученията ще се провеждат на територията на Бургас, а всеки обучаем ще получава стипендия по 15 лева на присъствен ден от обучението. След успешно завършване безработните лица ще придобият документ за упражняване на професията.

Повече информация за участие в обученията безработните могат да получат в офисите на Дирекцията „Бюро по труда“ в Бургас, Камено и Средец.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments