В Бургас се провежда благотворителният футболен турнир в подкрепа на Доби

0
137

В Бургас днес се провежда благотворителният футболен турнир в подкрепа на Доби. Той е организиран от Организацията за закрила на българските граждани /ОЗБГ/. 18 отбора се състезават на два терена в спортния център „Славейков“. Турнирът е от 09:00 до 18:00 часа. Официалното откриване на събитието беше в 11:00 часа. Водещ е главният редактор на Дарик Югоизток Дияна Бедросян.

По време на откриването тя благодари на всички участници, че са решили да се включат в благотворителната кауза. Ето какво още каза тя:

„Футболът е екипна игра и по същия начин като екип всички вие сте тук, за да помогнем на 4-годишната Доби. За лечението й са необходими близо 90 000 лева, които с вашата безценна помощ се надявам поне частично да съберем през следващите месеци. Благотворителният футболен турнир нямаше да бъде възможен, ако не беше Организация за закрила на българските граждани.“

Турнирът се провежда във формата 5+1 с две полувремена и 5 минути почивка. Отборите са внесли по 100 лева за участие в благотворителното събитие. Пред Искра.бг част от капитаните съобщиха, че играчите са дарили и допълнително средства за лечението на малката Доби от Бургас.

На терена са разположени дарителски кутии, в които всички гости могат да пуснат пари в помощ на детето. До момента там са събрани около 1000 лева.

Очаква се на събитието да присъства и помощник треньорът на националния отбор по футбол Неделчо Матушев.

Доби е родена на 16 януари 2015 година с инфекция на кръвта и висок Билирубин – много над нормалните стойности. Стига се до увреждане на мозъка й въпреки усилията, които са положили лекарите, за да овладеят ситуацията.

В момента Доби е едно прекрасно и слънчево дете. Но това е само на външен вид. Умствената й активност е на 8-месечно бебе. Тя не може да говори и да се храни самостоятелно, не може да се обслужва самостоятелно. Медиците обясняват, че невроните и синапсите не пренасят информация към определени зони в мозъка й.

Семейството е търсило лечение и в други държави, но до момента без надежда. Докато не се появява д-р Джихан Абазович. Той твърди, че може да подобри състоянието на Доби на 80% чрез трансплантация на стволови клетки, която ще бъде извършена в Сърбия. Манипулацията обаче струва малко над 88 000 лева, а тази сума е непосилна за семейството на Доби.

Затова от ОЗБГ решават да организират благотворителен футболен турнир, за да подадат ръка за помощ на момиченцето.

Награждаването на победителя в състезанието ще бъде тази вечер от 17 часа.

Всички, които искат да помогнат да Доби, могат да го направят и на следната дарителска сметка:

Обединена българска банка
IBAN: BG83UBBS80021089639340
Титуляр: Добромира Тодорова Недкова

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от