В Бургас се проведе първото издание на Игра на С.К.Е.Й.Т

0
476

С много ентусиазъм и положителни емоции премина първото издание на Игра на С.К.Е.Й.Т в Бургас. То беше организирано от Ивайло Найденов от Скейтборд клуб и се проведе пред Съдебната палата.

„Мястото е култово за българската скейт сцена, защото в началото на 90-те години точно на сградата на бившия Бургаски свободен университет се заражда тази култура. Стълбите бяха пълни с хора. След като стана Съдебна палата, шумът от скейта започна да пречи на хората, които работят в съда, и вече не се дава разрешение да се кара, но специално днес за събитието издействахме такова разрешение, за което много благодаря на управата на съда.“, каза пред Искра.бг организаторът Ивайло Найденов.

Идеята за събитието се е зародила след учредяването преди по-малко от месец на Скейтборд клуб Бургас. Основната му цел е тази култура да върви напред и да се привличат все повече хора. Клубът е учреден от 7 души, като към момента са се присъединили повече от 20.

Правилата на Игра на С.К.Е.Й.Т бяха следните – състезание един срещу ден, показваха се само трикове на земя. Преди да започнеха да се съревновават двамата участници играеха „камък, ножица, хартия“ и който спечелеше, караше пръв. Той показваше трик на земя, след което вторият участник трябваше да го повтори. Ако вторият състезател не успееше да повтори трика, получаваше буква. Когато събереше 5 букви, отпадаше и така накрая остана само един. Наградата за победителя беше скейт дъска. В състезанието взеха участие големи и малки бургазлии.

Това няма да е единственият турнир, организиран от Скейтборд клуб Бургас.

„Започваме всеки уикенд да организираме прояви. Като цяло със Скейтклуб Сливен организиране съвместни неща. Другата седмица в Сливен ще има състезание на рампа. След това смятаме отново да направим Игра на С.К.Е.Й.Т този път на Операта. Надяваме се днес всичко да протече добре и ще искаме разрешение за Операта.“, разказа Ивайло Найденов.

Ивайло Найденов и Мартин Дечеев
Снимка: Искра.бг

Самият той се е запалил по скейта преди 15 години от неговия братовчед. Започнал е да кара именно пред сегашната Съдебна палата в Бургас. Той изрази надежда с дейността на сдружението да започне да кара все по-често. Клубът ще обучава и деца. Към него има назначен професионален треньор. В морския град обаче няма закрит парк, където да се кара скейтборд. И изграждането на такъв ще е една от основните цели на сдружението.

„Мястото трябва да е някое хале. Настилката е много важна – трябва да е шлайфан бетон. Започваме вече да търсим. Първо ще искаме помощ от Общината. Ако те не могат да ни осигурят нещо, добре. Ако не – ние ще го наемаме.“

За финансиране ще разчитат на членския внос, както и на дарения. Средства могат да се набавят и чрез кандидатстване по проекти.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от