В Бургас: Протест срещу законови промени, с които се посяга на НАТУРА 2000

0
37

Екозащитници и граждани протестираха пред Часовника в Бургас заради законови промени, с които се посяга на НАТУРА 2000. Измененията вече са били приети от парламента на първо четене.

Ако бъдат одобрени окончателно, това ще означава, че няма да има природозащитни цели на зоните от мрежата. Това от своя страна ще даде право на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ да разрешава всяко едно инвестиционно намерение, тоест ще се обслужват частни интереси.

Няма да се определят и превантивни мерки срещу унищожаването на животни, растения и местообитания. Такива не са определени вече 13-та година, което доведе до сериозни последици за Черноморското крайбрежие, реките и горите.

Управляващите се опитват да отнемат и ролята на научната общност и на гражданите в процеса на опазване на НАТУРА 2000. Всичко това ще доведе до много по-сериозни последствия, а не просто до застрояване, каквото непременно ще има, категорични бяха пред Искра.бг протестиращите.

Цялото видео от протеста в Бургас можете да гледате тук:

Освен в Бургас протести се проведоха в още осем града на страната. Целта на хората е да бъдат обединени и чути от управляващите, за да спасят природата в България.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments