Ужас и смърт в разградска болница!

11
8934
Нора Николова Атанасова
Снимка: Фейсбук

Сблъскало ли се е семейството на Елеонора Димитрова от Разград с абсурдни диагнози, ненужна операция и неадекватно лечение?

С това и със смъртта на близки и роднини са се сблъскали десетки други семейства от града. Болницата е МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Разград.

В момента 57-годишната Нора Николова е прикована към леглото, не може да се обслужва, да се храни, да говори. Няма рехабилитатор. Няма домашни посещения от лекар. Операцията е направена без предварителна консултация с невролог, липсват и пълни изследвания.

Ето и думите на Елеонора в социалната мрежа „Фейсбук“. Текст, изпълнен с мъка и гняв.

„Пише Ви една силно разгневена дъщеря!
Дълго мислих, преди да публикувам този пост. Но явно страховете на хората са повече и никой не смее да критикува разградската болница и персонала работещ там.

Майка ми постъпва в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград”! Оплаквания – световъртеж, повръщане и изтръпване на десен горен крайник. След „обстоен преглед“… лекарите в хирургия решават, че има камък в жлъчката и трябва да се премахне жлъчния мехур! Следват няколко дни ходене по мъките, молене на сестри, санитарки и прочие за малко внимание. Изпаднах в шок, виждайки стаите, леглата и хигиената там (а се влиза с калцуни)!

След 5 дневен престой на пълен глад, неистови болки изписват майка ми, защото по думите на лекаря, събота и неделя нямало кой да я оперира и въобще да и обърне внимание. Добре …хайде ..в инвалидната количка останала без грам сили майка ми у дома! Няма да споменавам подробностите с мъките преживени в домашни условия. Понеделник! Заветния! Най-дълго чакания! Отново с инвалидна количка чакащи пред кабинет номер 6 за да ни приемат отново! След часове чакане мерене на кръвно вземане на кръв /явно е достатъчно/ ..отново в хирургия. Операцията се насрочва за следващия ден.

Вторник! Операцията притча успешно. Лекарите са си свършили работата.. и майка ми е отнесена в стаята където беше настанена. Следващите няколко ДНИ бях неотлъчно до нея. От сутрин до вечер.. ще кажете „Защо?“ Защото няма кой да погледне дали системата, която и е сложена тече, няма кой да види дали е жадна, гладна, в повръщано, с температура и т.н.

Държала съм система с високо вдигната ръка, защото нямало достатъчно стойки в болницата. Мокрила съм кърпа през 5 мин., за да охлаждам майка ми, за да смъкна температура и. Обикаляла съм постоянно по коридорите за да намеря някого и да се моля за внимание и помощ!

Ден 4 ти след операцията… никакво подобрение, но ни изписват и ни казват след няколко дни да отидем на контролен преглед за да махнат конците. Влошаване ден след ден.. всички се надяваме, че все някой ден като се събудим след малкото сън, всичко ще е наред. Но не. Седмица след домашния престой посещаваме отново кабинет номер 6! Обясняваме, че няма подобрение. При което, с хиляди моления и мъки ни преглежда невролог. Приемат ни в неврология. Учудени, как така до сега моята майка не я е прегледал невролог. Уау! Следва скенер … исхимичен инсулт!

Следва и снимка на белия дроб… положението е трагично! Все още се опитваме да възстановим моята майка… Пълно безхаберие! Кмете, затворете тази работилница за погубване на животи! Нека посещението в болницата остане за всички един лош спомен, а не да е последното нещо, което е видял.“

Дали е лесно да излезеш жив от тази болница? От коментарите под публикацията разбираме, че стотици хора са минали през кървавия ад, а има и такива, които не са дочакали следващия ден. Със сигурност има и пациенти, които са се спасили и са щастливи.

Лекарят, поставил диагнозата и оперирал жлъчката на потърпевшата, се казва д-р Евгени Генев. В конкретния случай на него се дължи погубването на един живот, борбата и мъката на едно семейство.

Елеонора Димитрова денонощно обгрижва майка си. Не й остава възможност дори да подаде жалба в болницата, а има намерение да го направи.

Абониране
Известие от
guest

11 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Десислава Тотева
Десислава Тотева
4 години по-рано

Което аз мога да ви посъветвам,защото и аз като вас съм преживяла подобен шок тук е да си хванете един адвокат,който да ви напише едно писмо до Медицински Одит гр.София и до Здравната Каса.

Didi
Didi
4 години по-рано

Колко пари взе Генев а

МАРИЯНА
МАРИЯНА
4 години по-рано

Госпожо съчувствам ви търсете си правата не може така да се отнасят с хората.Благодарение на тези хора те си получават заплатите.

Didi
Didi
4 години по-рано

Тия в тая разградска болница са супер зле и вече няма кой да оперира Спомням си когато д р Мичев беше изключителен човек всеотдаен и истински лекар Оперирал е цялото ни семейство по различни поводи и сме здрави единствено благодарение на него Скроиха му номера най различни толкова скалъпени и то с участието и на тоя Генев и жена му от РЦЗ оня малоумнник Жеков .Е сега като го хванат пак пиян залян тоя Генев или оня Николов Кво става .А оня Очилатко Стефанов ама тъп и нагъл един апандисит не може но важен и той вече с джип кара… Прочети още »

Kasandra
Kasandra
1 година по-рано
Reply to  Didi

Zdraveite
Trognata sam ot darjanieto n’a lekarite.
1992 god rabotih vav bolnicata vav razgrad ama mnogo dobri lekari bqha .zabravih gi.
Samo sa seshtam za doktor KRASTEV.TE BQHA DVAMA BRATQ HURURZI. SRAMOTA

Адриян
Адриян
4 години по-рано

Тоя генев е голям боклук , не спира на пешеходна пътека и щеше да ме блъсне , сигурно пак беше пиян

Дони
Дони
4 години по-рано

Тая скапана болница е за закриване кой може да посочите че е истински лекар там никой просто никой няма ама иначе измислят на истинските доктори дела Нещастници

Дафина
Дафина
4 години по-рано

Пълни идиоти
Скоро ще приключи тая скапана болница

Дафина
Дафина
4 години по-рано

Не трий бе
Скоро ще приключи дейност тая скапана болница

Дафинка
Дафинка
4 години по-рано

Генев и той е перманентно пиян
Ами оня дългуч Николов в хирургия как се блъсна с тойотата с любовницата си и му взеха Книжката че после жена му го кара а Генев защо влезе с джипката в денинощния с Романова а … Ей големи бе …..

Февзиева
Февзиева
3 години по-рано

На 26.04.2021 майка ми почина след изписване от Разградската болница.
Болните там са обречени. Лекарите са некадъници и са безотговорни към пациентите. Нямат капка човечност.