Увеличиха броя на патроните за притежателите на пистолети и пушки

0
2480
Ловец
Ловец. Снимка: Министерство на земеделието

Разрешеният брой на патроните за притежателите на огнестрелни оръжия ще бъде увеличен от 50 на 100. Това бе решено от депутатите на второ четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, съобщи „БТА“.

Разрешено е придобиването и съхранението на пистолети и револвери с дължина на цевта до 30 сантиметра и до 100 броя боеприпаси за всяко огнестрелно оръжие. Те могат да бъдат използвани за самоотбрана, лов, спортни дейности, учебни стрелби, обучение, колекциониране и оръжейна сбирка и като реквизит за театрални, филмови и други постановки.

Същото важи и за дългоцевните огнестрелни оръжия за лов с гладкостенна цев, която е с дължина над 44 сантиметра, и до 500 броя боеприпаси за всяко оръжие и дългоцевни огнестрелни оръжия с нарезна цев и до 500 броя боеприпаси за всяко оръжие.

Народното събрание прие прие, че в в срок от един месец преди изтичане на разрешението за съхранение или носене на оръжие, лицето е длъжно до даде писмено или по електронен път заявление по образец за неговото подновяване, придружено от декларация за наличието на обстоятелства – самоотбрана, ловни цели, спортни цели, учебни цели, културни цели, колекциониране и оръжейна сбирка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments