Увеличава се акционерното участие на държавата в капитала на ББР до 700 милиона лева

0
16
Българска банка за развитие
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Правителството прие решение за увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на Българската банка за развитие /ББР/ зарази разпространението на коронавируса, съобщиха от информационната пресслужба.

Това ще стане чрез парични вноски на обща стойност до 700 милиона лева.

Средствата от увеличаването на капитала на „Българска банка за развитие“ АД ще се използват за изпълнение на мерки за подпомагане на икономиката във връзка с епидемията от COVID-19, в това число за издаване на портфейлни гаранции към банките, които да им позволят да предоставят по-гъвкави условия за бизнес кредити за определен период и при определени условия и индивидуална преценка на всеки конкретен случай.

Meрките, които се предвижда ББР да предприеме, целят осигуряване на достъп до финансиране за поддържане на оборота и дейността на предприятията, засегнати от пандемията на COVID-19, с цел намаляване до минимум на рисковете от изпадане в криза на ликвидност и превантивна подкрепа на бизнеса. Българската банка за развитие ще предприеме и мерки, с които да си сподели риска с търговските банки в страната.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от