Утре ще бъде подписано споразумение между ръководствата на „Булгаргаз“ и „BOTAŞ“

0
16
Министерски съвет

12:00 часа утре в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъде подписано споразумение, чрез което „Булгаргаз“ ще получи достъп до терминалите и газопреносната мрежа на турската държавна енергийна компания „BOTAŞ“.

Продължителността на споразумението е 13 години. Подписи върху него ще положат от ръководствата на „Булгаргаз“ и „BOTAŞ“ в присъствието на енергийния министър Росен Христов и турския му колега Фатих Дьонмез.

След подписването премиерът Гълъб Донев ще се срещне министрите Христов и Дьонмез. По време на нея ще бъдат обсъдени и други възможности за сътрудничество в сферата на енергетиката между двете държави.

От 14:00 часа е предвидено и президентът Румен Радев да се срещне с министър Дьонмез. Разговорът е в продължение на договореностите за развитие на двустранните отношения в сферата на енергетиката, постигнати при срещата на българския държавен глава с турския му колега президента Реджеп Тайип Ердоган на 9 декември. Възможностите за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция, в това число доставка на природен газ и нови партньорства, ще са сред темите на разговора утре на „Дондуков“ 2.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments