Установени са насилниците над коне в Русе

0
62
Цигани малтретират коне. Снимка: Скрийншот от клипа
Цигани малтретират коне. Снимка: Скрийншот от клипа

Полицията в Русе установи участниците в разпространения в социалните мрежи клип с насилие над коне.

В ОДМВР – Русе е започнала проверка на клип, публикуван на 15 март в социалните мрежи, на който се показва насилие над животни. За престъплението не е подаден сигнал в полицията или на тел. 112. Малко по-късно обаче възмутени граждани, гледали видеоматериалите, съобщили в МВР. Още на същия ден полицаи извършили проверки и обходили посочения адрес и в района, но тогава участниците не били установени.

В хода на разследването били разкрити факти и обстоятелства около случая – кога е извършено деянието, участниците, свидетели на инцидента и т.н. Сигнализирани са и компетентните служби към Община Русе.

В резултат на целенасочените действия са установени всички участници в заснетите действия, както и свидетели на случилото се. Събраните материали по проверката ще бъдат докладвани в прокуратурата, а работата по преписката продължава.

Припомняме, че според автора на клипа мястото, където са били тормозени животните, е краят на улица „Мальовица“ в Русе, където е обръщалото на автобус номер 11. От видеото не става ясно какво точно правят насилниците, но се вижда как единият от конете пада, а другите са налагани с прътове.

Според Наказателния кодекс насилниците могат да бъдат наказани с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Наказателен кодекс, насилие над животни
Снимка: Наказателен кодекс

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от