Установена е незаконна продажба на лекарства в хранителен магазин в Ловеч

0
246
Лекарства
Лекарства. Снимка: ОДМВР-Ловеч

Незаконна продажба на лекарства е била установена в Ловеч, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера е получен сигналът за незаконната продажба. Веднага служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Ловеч и ТД НАП-Велико Търново са извършили контролни покупки на лекарства в магазин за хранителни стоки и битова химия в жк. „Младост“.

Лекарства
Лекарства. Снимка: ОДМВР-Ловеч

В хода на последвалите процесуално-следствени действия, в търговския обект са били намерени и иззети 500 броя различни по вид лекарства-турско производство. Във връзка с констатирани административни нарушения, свъзани с нерегламентирана продажба на хранителни стоки в обекта, неиздаване на фискален касов бон и служител без трудов договор на място са били извикани представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“, НАП и ДИТ и за намерените нарушения са започнали административни производства.

За нерегламентираната търговска дейност с лекарства и медикаменти по случая в РУ-Ловеч е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.324, ал.2 от НК и работата продължава под наблюдението на прокуратурата в Ловеч.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments