Установен е мъжът, влачил пътен знак през центъра на Русе

0
410
Пътен знак
Снимка: ОДМВР-Русе

Установен е мъжът, който е влачил метална тръба с поставени на нея 2 пътни знака през централната русенска ул. „Александровска“. Случаят стана известен, след като беше заснет, а кадрите бяха публикувани и разпространени в интернет. От ОДМВР-Русе уточняват, че действието се е развило посред бял ден, но за съжаление, нито автора на клипа, нито някой от гражданите, станали свидетели не е подал сигнал на тел. 112 или в подразделение на полицията.

Във връзка с публикувания запис полицията се самосезира и по случая е започнала работа от служители на Първо РУ. В резултата на това е бил установен мъжът, а пътният знак намерен и върнат на стопанина му – общинското знаково стопанство.

Криминалистите от Първо РУ са изяснили, че 45-годишният мъж е от Русе и има медицински проблеми. Той е открил знака паднал в района на ул. „Ниш“, след което оттам го е влачил, преминавайки покрай Пантеона, през централната улица и го е оставил на земята пред адрес на ул. „Духовно Възраждане“, необезпокояван от никого през целия път.

Тръбата с поставените на нея два пътни знака Б1 “Пропусни движещите се по пътя с предимство” и Г2 „Движение само надясно след знака“ са открити на посочения адрес. Днес пътното съоръжение е било върнато на знаковото стопанство.

Случаят е документиран по съответния ред в Първо РУ, води се преписка, която ще бъде докладване по компетентност в прокуратурата.

От полицията апелират към гражданите, при подобни ситуации, както и при забелязване на нарушения и извършвани престъпления, при възникване на инциденти или произшествия, да не стават безучастни свидетели, а да сигнализират своевременно компетентните органи. Властите подчертават, че едно обаждане може да спаси живот, да спести изразходване на обществените ресурси, които са разходи за всеки данъкоплатец, а също би подпомогнало работата на органите на реда, на местната администрация и т.н.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments