Усложнена обстановката в Русе: Почиства се около болниците, 9 села са без ток

0
444
Снегопочистване
Снегопочистване. Снимка: Община Русе

В Община Русе е усложнена обстановката поради снеговалежа тази нощ, информираха от местната власт. Приоритетно се почистват главните пътни артерии, маршрутите на обществения транспорт и около лечебните заведения. Десетки машини и стотици хора са ангажирани със снегопочистването във всички населени места от общината.

В града главните улици са проходими, като се работи поетапно и за почистването на останалата част от пътната мрежа. Пътищата между селата са проходими в зимни условия, като има паднали дървета и навявания, които затрудняват движението в някои участъци. Затворени са Републикански път I-2 Русе-Варна и Републикански път II-21 Русе-Силистра.

Снегопочистване
Снегопочистване. Снимка: Община Русе

Към момента девет села са без електрозахранване – Хотанца, Долно Абланово, Тетово, Ново село, Николово, Бъзън, Просена, Семерджиево, Ястребово и кварталите Образцов чифлик, Средна кула и Долапите. В с. Бъзън е прекъснато и водоподаването поради липса на ток. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.

Основен проблем в цялата община са стотиците изпочупени клони и дървета поради мокрия и тежък сняг. По тази причина е спрян тролейбусния транспорт в града. Движат се само само електробуси и автобуси заради паднали клони по контактната тролейбусна мрежа, като се работи активно по тяхното премахване и възстановяването на електрозахранването.

Нанесени са материални щети на автомобили и се препятства движението по улици и междуселски пътища. Десет екипа на Общината, ПБЗН-Русе и фирмите за снегопочистване поетапно ги отстраняват в града, а в малките населени места това се осъществява от екипите на кметствата. Към момента няма подадени сигнали за бедстващи хора.

Община Русе приканва жителите да не предприемат пътувания с автомобилите си в града, за да не се възпрепятства дейността на снегопочистващите фирми.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments