Усещането за корупция идва от повечето дискусии, смята Бъчварова

0
85
Румяна Бъчварова. Снимка: МВР
Румяна Бъчварова. Снимка: МВР

Факт е, че хората си мислят, че има корупция„, заяви началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова пред БНТ в коментар за мястото на България в класацията на „Трансперънси интернешънъл“, в която на база „усещането за корупция“, страната ни се намира на 77-мо място от 180 държави.

Държа да отбележа, че тази класация е на база субективно усещане, а не на база обективни факти. Колкото повече се дискутира темата, толкова повече хората остават с впечатление, че има корупция„, каза Бъчварова.

ГЕРБ предложи закон, създаде нова структура, която да се бори с корупцията„, посочи Румяна Бъчварова. Тя подчерта, че свършеното до тук е показало, че ГЕРБ има политическа воля да се бори срещу корупцията, намерила е решение, а вече има и работещ инструмент.

Бъчварова отказа да даде оценка за работата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КНКОНПИ), като обяви, че е нужно да и се даде още малко време. „За първи път се прави такова нещо в държавата, но нека да изчакаме резултатите – евентуални присъди„, допълни началникът на кабинета на премиера.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments