„УниКредит Булбанк“ блокира сметка без обяснения. Дерибейство или неволна грешка?

0
814
"УниКредит Булбанк" блокира сметка без обяснения. Дерибейство или неволна грешка?

Общественикът Иво Мирчев публикува следния обезпокоителен пост:

„Моята история с Булбанк: На 27.10 посещавам клона на банката, която обслужва Pro Smart. Минути след това фирмената сметка се оказва блокирана, а банката отказва всякакъв достъп до нея. Причината – Булбанк установила, че съм част от орган на политическа партия. С това „шокиращо“ за мен откритие банката блокира наличните средства без никакви обяснения, без адекватна реакция достъпът ни до тях да бъде бързо възстановен. Банката отказва всякакво съдействие и се оправдава с това, че отговорният за Pro Smart служител от 3 месеца е в болнични и това е причината да не сме уведомени, че трябва да декларираме позиции в политически партии.
Пет дни по-късно все още нямам никакъв достъп, а в Булбанк прехвърлят отговорността между отделни служители.
Потресаващо е, че банката може да си позволи нещо подобно, след нейна собствена грешка. Още повече, че става дума за технологична компания, с перфектна кредитна история, работеща почти изцяло с чужди партньори.
Щетите, които пети ден понасяме се изразяват в невъзможност да правим разплащания, да получаваме парични преводи… Практически е блокирана част от дейността ни (напр. не можем да поръчаме компоненти за интернет термостати в Pro Smart, за да ги произведем).
Pro Smart ще приключи взаимоотношенията си с Булбанк, но е странно, че това е същата банка, от която Васил Божков е изтеглил милиони в брой, без това да направи впечатление на никого.“

Постът на Иво Мирчев
Постът на Иво Мирчев

Все още не са ясни истинските причини за странното и тревожно действие от страна на банката, а е вероятно и ние, простосмъртните, да не ги разберем.

Тази случка подкопава доверието в „УниКредит Булбанк“ и повдига два изключително важни въпроса:
1. Кой реално управлява банката?
2. Чии интереси обслужва банката?

От Искра.бг ще направим официално запитване до ръководството на институцията, а отговорът, ако ни бъде предоставен, ще го публикуваме.

Очаквайте продължение!

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments