УМБАЛ-Бургас отбеляза Бабинден с появата на близнаци

0
9
Бебе
Бебе. Снимка: Pixabay

Пет бебета зарадваха акушерите в УМБАЛ-Бургас за Бабинден. Две момчета и три момичета се родиха до обяд през днешния ден. Сред тях са и близначките Никол и Карина.

Поради епидемичната обстановка, персоналът на двете отделения – Родилно и Гинекология, отбеляза Деня на родилната помощ в присъствието само на хората, които са на смяна и ръководството на болницата.

„Свършихме чудесна работа през изминалата година – бебетата са здрави, майките са здрави, благодаря на всички колеги за всеотдайната им работа“, поздрави колегите си началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

„УМБАЛ-Бургас продължава да бъде болницата, в която се раждат най-много бебета и която държи високо ниво на родилната помощ. Бъдете здрави и все така всеотдайни към своята работа“, пожела на екипите на двете отделения директорът на болницата д-р Бойко Миразчийски.

УМБАЛ-Бургас е болницата с най-нисък процент на оперативните раждания в цялата страна – 26%. Препоръките на Световната здравна организация са оперативните раждания да не надвишават 30% и да се извършват изключително по медицински показания, защото няма нищо по-добро от естественото раждане и за бебето, и за майката. Според авторитетните научни източници рисковете от усложнения и смъртност при оперативните раждания е три пъти по-висок, затова политиката на УМБАЛ-Бургас винаги е била секциото да се извършва само при крайна необходимост.

Повече момчета са родени в УМБАЛ-Бургас през 2021 г., отчита статистиката. В отделението са проплакали и 23 двойки близнаци. Броят на ражданията се запазва стабилен, Родилно отделение на УМБАЛ-Бургас продължава да бъде мястото с най-много новородени в сравнение с всички останали болници в областта. Вече е възстановен и редовният запис на тонове на родилки в последните седмици на бременността. Това е силно препоръчително за превенция на усложнения. Запазването на часове става на тел: 056 894 923, цената е 10 лв.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments