Ултрамаратонецът Краси Георгиев вече 7 часа тегли пикап за благотворителност

0
218

https://www.facebook.com/551774257/videos/10159064349784258/?extid=itXW77r1vAvVenB7

Ултрамаратонецът Краси Георгиев вече 7 часа тегли двутонен пикап, за да събере средства за фондация, помагаща с психическото здраве на хората. Въпреки дъжда, той стартира обиколките си на стадион „Раковски“ в София в 10:00 часа като целта му е да дърпа автомобила в продължение на 27,5 часа.

Тегленето показва, че сякаш носиш депресията и заболяването. Ако си депресиран никой не вижда какво става, но ти теглиш един доста голям товар със себе си. Искам да покажа, че трябва да се даде шанс на всеки. В момента някой може да влачи товар и да му е тежко.

Това бе заявил Георгиев пред фондация „Кожа – платформа за психично здраве“ като причината да се подложи психически и физически на това предизвикателство. Събраните от него средства ще бъдат вложени в изграждането на мека стая в психиатричната болница в Ловеч.

Източник: Кожа – чувствам се добре, Facebook

Идеята е по този начин да се постави началото  на кампания за въвеждане на психиатрично лечение, базирано на човешките права. Както изисква Конвенцията за правата на хората с увреждания, хората с психосоциални увреждания трябва да се ползват изцяло от правата на човека, включително правото си на адекватно здравно обслужване въз основа на свободно и информирано съгласие.

С товара от тази кауза потегли тази сутрин Георгиев въпреки дъжда, който намали сцеплението при тегленето на 2300-килограмовия пикап.

Сега е моментът, ако някой знае молебен за слънце, да го направи.

Киселинен дъжд да пада, аз ще правя това, за което съм дошъл. 

Това заяви Георгиев пред „bTV“ малко преди да започне обиколките си тази сутрин.

Източник: Кожа – чувствам се добре, Facebook

Всеки желаещ да го подкрепи е добре дошъл. Хората на стадиона могат да се включат и в различни тренировки, които се провеждат на тревната площ, докато ултрамаратонецът дърпа пикапа. Входът за събитието е свободен, а средствата за благотворителност се събират в специални кутии на стадиона.

Здрав Дух Здраво Тяло

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments