Украинецът, приет в болница в Стара Загора, няма коронавирус

0
34
Лаборатория
Илюстративна снимка, Pixabay

Украинецът, приет в болница в Стара Загора, няма коронавирус. Днес са излезли резултатите от неговата проба. Това съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, предаде „NOVA“.

За щастие резултатите показват, че мъжът не е носител на живозастрашаващия вирус.
Украинецът е постоянно пребиваващ у нас. Той обаче е пътувал до Китай за три дни в началото на месеца и се е завърнал на 4 февруари.

Повод да бъде приет в болница е, че е вдигнал температура, но само еднократно.

Междувременно днес стана ясно, че 20 пациенти у нас са били тествани за коронавируса. Новината беше съобщена отново от проф. Тодор Кантарджиев. Той добави, че през изминалата работна седмица са били изследвани 9 проби от пациенти, за които е имало съмнение, че са заразени, но не всички са станали известни на медиите. При тях е открит грипен вирус H3, метапневмовируси, бокавируси.

За перфектната диагностика е нужно пробите да се съхраняват при ниски температури и да бъдат изпращани веднага в Националната референтна лаборатория.

Проф. Кантарджиев обясни, че добра защита срещу коронавируса са маските, но било важно да прилепват по лицето.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от