Учители и ученици от три училища в страната обмениха опит и знания в иновативен проект

0
800
Ученици и учители в иновативен проект
Снимка: ОУ Васил Левски, гр. Бургас

На 27 и 28 ноември ученици и учители от три училища обмениха опит и знания в иновативен проект. ОУ „Васил Левски”, град Бургас беше домакин на втората мобилност по Национална програма „Иновации в действие“. Програмата има за цел обмен на добри практики в образованието.

ОУ „Васил Левски” първи посрещна своите гости от ОУ „П. К. Яворов”, град Кърджали, които разгледаха учебните стаи и изложба на морска тематика. След това наблюдаваха открит урок по ФУЧ предприемачество „Днешното утре”. В началото на часа малките фермери от II клас затвърдиха своите знания за домашните животни. С работа върху макет, на който е закрепена гумена ръкавица с прясно мляко, те усвоиха начина на доене, а минути по-късно подквасиха кисело мляко в класната стая.

На 28 към образователната общност се присъедини екип учители от СУ „Йордан Йовков”, гр. Сливен. Денят започна с открит бинарен урок в на тема „Изграждане на ферма – бизнес модел”. Учениците от III клас демонстрираха умения за коментар и обсъждане на идеи и нагласи при създаването на бизнес модел на ферма. По време на дискусията еколозите от V клас съветваха чрез химични опити малките предприемачи къде е удачно да изградят фермата си. Те демонстрираха как се пречиства вода и как се установява коя почва е подходяща и плодородна.

Темата на втория урок беше „Здраве от природата”. По време на часа учениците от II и IV клас собственоръчно засадиха цветя в саксии и показаха знания за отглеждането и размножаването на цветя и билки. Разделени на отбори, учениците разпознаваха билки и групираха растения. Желанието и емоцията, която кипеше в класната стая, впечатли всички гости.

След това се проведе работна среща между екипите на трите училища. Те осъществиха обмен на опит и знания в иновативното образование. Гостуващите екипи споделиха своите наблюдения, че позитивната учебната среда и обновената материално – техническа база, в комбинация с професионализма на учителите и функционалните упражнения такива, каквито са действително, мотивират учениците към ги подготвят за живота.

За финал гостите успяха да се полюбуват на красотата на морския ни град. Те посетиха една от най-ефектните изложби на екзотични рибки, която може да се види в Бургас – „Зарибяващо”. Всички останаха с прекрасни впечатления и вдъхновени за бъдеща съвместна работа, чрез обмен на подходи, модели и примери за работещи добри практики.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от