Учител от Дебрен отива на съд за нанасяне на телесна повреда на ученик

0
2357
Учител
Снимка: Pixabay

Учител от с. Дебрен е предаден на съд за нанасяне на телесна повреда на ученик, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Оттам уточняват, че Гоцеделчевското териториално отделение при Благоевградската районна прокуратура е внесло в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а от НК на Т.К., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК – причиняване на телесна повреда от длъжностно лице.

Обвиняемият, с инициали Т.К., е работел като учител в училище в с. Дебрен, община Гърмен. На 05 ноември 2018 г., по време на междучасието, учениците от VI-ти клас били в класната стая. Виждайки скъсаната гъба за триене на дъската на пода, видимо ядосан учителят ги попитал кой го е направил. Децата му отговорили, че не знаят.

Т.К. им заповядал да излязат в коридора, накарал ги да се строят в редица и продължил да ги разпитва. През това време в класната стая останали само М.В. и Д.Ч. Учителят се върнал при тях и ги хванал за вратовете, като за пореден път отправил въпроса за гъбата. Продължил разговора с двамата в кабинета си, където няколко пъти ударил Д.Ч. по врата. След това отново грубо хванал момчетата за вратовете и ги завел в класната стая.

Пострадалият Д.Ч. се оплакал на родителите си от действията на учителя си. Същия ден детето било прегледано от лекар и му било издадено медицинско свидетелство. По случая е било образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда.

От заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че ученикът е получил травматично увреждане – кръвонасядане в областта на врата, с наличие на палпаторна болезненост, което му причинило физическа болка и страдание.

Предстои делото да продължи в съда.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments