Ученици в Генерал Тошево учат на чинове с ликовете на велики българи

0
85
Чинове с ликовете на велики българи
Снимка: Лидия Делирадева, Facebook

Чинове по родолюбие – това можете да видите единствено в Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево, област Добрич. Те са с изображения на видни наши сънародници – творци, революционери, владетели, личности, свързани с историята на страната ни. Присъстват и карти на България през различните периоди на нейното съществуване.

Чиновете са уникални и са поръчани от ръководството на школото. Сега децата учат на тях в кабинетите по български език и литература, история и география.

Снимки на чиновете бяха публикувани в социалната мрежа Фейсбук.

Под статията има редица одобрителни коментари, като става ясно, че идеята е на директорката на гимназията в Генерал Тошево Кристияна Георгиева. Тя е същевременно и преподавател по български език и литература. Като учителка по този предмет тя е споделила, че дълги години се е затруднявала при преподаването на кръга „Мисъл“ в българската литература.

Затова поръчах ликовете на Яворов, Дебелянов и като се съединят става един кръг и децата се нареждат около него и така се преподава много по-добре„, казва Кристияна Георгиева.

Тази година Професионалната гимназия посрещна 272 ученици.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от