Ученици от ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград се оплакват от неприлично поведение от учител

0
4209
ПГСАГ
ПГСАГ "Васил Левски" – Благоевград. Снимка: Facebook

Ученици в ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград споделят, че техен учител им отправя сексуални намеци и има неприлично поведение спрямо тях. Въпросният преподавател е бил уволнен, но е обжалвал решението на директора. Същевременно родителите твърдят, че учителят е използвал и нецензурни думи по време на онлайн часовете.

Едно от децата коментира пред „bTV“, че не е съгласна да учи на място, където има учител със задни мисли към тях и като цяло за ученичките. По думите му не е комфортно. Друга ученичка пък е показала лични чатове с въпросния учител, като според нея той й е писал, че иска да ходят заедно на кафе. Тя твърди, че от година и половина й прави комплименти.

Класната ръководителка каза, че всички ученици започнали масово да отсъстват от часа по физическо възпитание. Попитани защо не искат да посещават часовете, те й отговорили, че е заради непристойното поведение на учителя. И добави:

„Тогава те разкриха неговото поведение, за ухажванията. Това ме възмути и отврати, не мога да допусна, че учител, който трябва да дава пример и да възпитава.“

Възпитателката допълни, че е имала информация, че колегата й продава цигари на по-ниски цени на учениците. По думите й има 12 жалби към въпросния учител, като всяко едно от децата е цитирало думите на учителя към него.

Уволненият преподавател отрича обвиненията. Според него това е плод от страна на учителите към него и те са настроили децата срещу него.

Към момента прокуратурата не е образувала досъдебно производство по случая. Очаква се решението на съда.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments