Ученици дариха нова апаратура на „Майчин дом”

0
151
Болница ''Майчин дом''. Снимка: ''Майчин дом''
Болница ''Майчин дом''. Снимка: ''Майчин дом''

Ученици от столичното 51-во СУ „Елисавета Багряна“ са дарили оборудване за недоносените бебета в „Майчин дом“. Дарението е под формата на кислородни палатки, които са нужни на 99% от бебетата в Интензивното отделение, пише „Нова телевизия“.

Оборудването ще помогне не само на недоносените бебета, но и на децата, които имат нужда от кислородолечение.

Дарението на учениците идва в най-подходящия момент за „Майчин дом“, когато болницата се нуждае от точно такава апаратура.

Целта на кислородните палатки е да концентрират кислорода около главата на бебето, така че да поддържаме една кислородна концентрация не повече от 40%. По този начин една много голяма част от децата преминават своето кислородолечение до окончателното им стабилизиране”, пояснява началникът на клиника по неонатология към „Майчин дом“, професор д-р Боряна Слънчева.

Нуждата от подмяна на кислородните палатки е непрекъсната, а цената на една е около 150 лева.

Да възпитаваме добродетели в нашето училище е една от основните каузи. Абсолютно сигурен съм, че нашите ученици ще бъдат добри хора.  И са готови на всичко, за да го докажат. Помогнахме, но не трябва да спираме до тук, а да продължаваме в същия дух”, споделя Веселин Стефанов, заместник-директор на училището.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments