Учебната година ще приключи дистанционно

0
751
Училище
Снимка: Wikimedia commons

Учебната година ще приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

Кога точно ще бъдат датите за изпитите ще стане ясно следващите дни. Ще се вземе под внимание развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в Министерството становища.

По време на разговора стана ясно, че образователната система има готовност изпитите да се проведат при спазване на мерките за безопасност. Това важи и за учениците, които са в задочна и самостоятелна форма на обучение. Също така и за изпитите, които са практически и са за професионална компетентност.

В учебните заведения ще бъдат организирани индивидуални присъствени консултации, ако някое дете е пожелало такива. Също така, ако преподавателите са преценили, че е необходимо.

В рамките на срещата беше постигнато съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми. Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments