Убийството край Негован е без аналог, жертвите са мъж и жена

0
52
Криминален случай
Снимка: Pixabay

Намерените тела край софийското село Негован са на мъж на около 70 години и на жена, която е с 20 години по-млада. Най-вероятно са баща и дъщеря. Те са застреляни преди около 2 месеца. Разследващите са намерили двете зъбни протези на мъжа, дрехите на убитите, портфейл без лични документи и ключ от автомобил „Renault“.

Случаят няма аналог в българската история, коментира криминалистът Ботьо Ботев за „NOVA“. По думите му рано е да бъдат идентифицирани жертвите. Случаи на разчленяване у нас е имало, но такова двойно убийство е първо в практиката. Експертът прогнозира, че ще има много спекулация по случая.

По казуса има да се свършат доста неща за кратък период. По него работят огромен екип от хора – следователи, експерти, прокурори, оперативни работници. Всички трябва да са в синхрон, подчерта Ботев.

Най-вероятно между убиеца и жертвите има връзка, предполага криминалистът. Според него, ако се разкрие самоличността им, ще бъде открита и тази връзка. Той е убеден, че случаят ще бъде разкрит.

Убийството

Престъплението е направено прецизно и професионално преди близо 2 месеца. Възрастният мъж е бил застрелян с един куршум фронтално в главата. Той е попаднал в челото, малко над лявата вежда. Стрелецът е прострелял жената в гръб, пак в главата. И този изстрел е отишъл леко наляво. Предполага се, че мерникът е бил крив или извършителят има тик.

След като са били застреляни, престъпникът е съблякъл жертвите си, тъй като по дрехите няма следи от изстрелите или кръвта. Той разчленил телата с нож с гладко острие, а за костите е ползвал секира, твърдят прокурори, които са се запознали с експертизата на съдебните лекари.

Останките са били сложени в торби и хвърлени в бидони. В найлонов плик били поставени и дрехите. След това извършителят ги е откарал до езерото в село Негован. Основната версия е, че той е искал да хвърли бидоните в него, но вместо това ги е оставил в гориста местност. По този начин до тях достигнали кучета, които подхванали двете глави и крайниците на жената. По черепите е нямало кожа.

Дупките от куршум

Дупките от куршум са видими, а при стареца дори има намерен проектил. Въпреки че е силно деформиран, разследващите са го идентифицирали като калибър 22LR, с диаметър 5,6 мм. Той се свързва със спортни пистолети и малокалибрени пушки.

Припомняме, че останките бяха намерени в събота и неделя. Сигнал в полицията е получен от рибар, който открил череп. Оказа се, че е на жената. На следващия ден беше намерено тялото й, както и тялото на мъжа. Въпреки че телата са нагризани, органите на жената са запазени. В бидоните обаче се е насъбрала вода, която е разложила телата.

Разследването

Дрехите са основният идентификатор, който може да помогне на разследващите. Те са били увити и поставени в торба. В него е имало – мъжки къси панталони, дамска пола и две тениски с къс ръкав. Властите се надяват по тях да има биологични следи от извършителя, който е съблякъл жертвите си. Не са намерени обувките и заради това се предполага, че мъжът и жената са били ликвидирани в дома им.

Ключът за „Renault“ е сред най-открояващите се улики. Вече се знае модела му, а автомобилът не бил сред най-срещаните у нас.

Най-вероятно мъжът ще бъде идентифициран по-бързо, защото са открити и двете му ченета. Те са специфични, възможно е зъботехникът да пази отливката и името на пациента. Жената също има няколко зъбни интервенции като коронки и мостове.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от