Убиецът в Нови Искър ще бъде изследван в МВР болница

0
82
Софийски градски съд
Снимка: Искра.бг

26-годишният Георги Георгиев, който уби майка си, баща си, баба си и брат си в фамилната им къща в Нови Искър, ще бъде изследван в продължение на 30 дни в МВР болница, защото освен психичното заболяване, което все още не е установено, има много тежка форма на туберкулоза и епилепсия. Това реши тричленен състав на Софийския градски съд с председател Христинка Колева, съобщи вестник „24 часа“. Наложена му е най-тежката мярка „задържане под стража“.

Младият мъж бе докаран в съдебната палата с маска на лицето заради туберкулозата, а полицаите, които го водеха бяха с ръкавици. Момчето се яви в съда, облечен с вехт анцуг и провлачена блуза. На въпросите на съдиите дали разбира правата си, той заговорил за психотропни оръжия, споменал и за 2 деца, едното, от които се самоубило, а друго се наранило. Обвиняемият настоя за защита и намекна, че ще се обърне към европейски институции, които да му помогнат в процеса.

„Психиката ми е ценна. Има ли хора, които се занимават с такава дейност или трябва да потърся помощ от Европейския съюз“, попита Георги в съда и добави, че съществува организация по психотропни вещества.

Служебният му защитник Стоян Стоянов заяви, че комуникацията с Георгиев е трудна:

„Разговорът с него става много трудно. Той говори съвсем тихо и най-неприятно е, че не е ясно какво е състоянието му и трябва да се види какво е, за да се реши какви действия ще се предприемат“, заяви служебният му защитник адвокат Стоян Стоянов.

Адвокатът обясни, че защитава само правата му, но не и деянията, в които е обвинен, пише „Дарик“.

Държавното обвинение предложи той да бъде изследван в продължение на 30 дни в психиатрията към затвора в Ловеч. Съдебният психиатър проф. Маринов, който също бе изслушан в съда, предложи това да стане в МВР болница, тъй като състоянието на момчето е изключително тежко. Той страда от много тежка форма на епилепсия, освен това туберкулозата му е в много напреднал стадий и всеки момент може да доведе до фатален край.

По думите на адвоката му Георги от много време не е посещавал болница. Спомнял си, че преди месеци бил ходил в някакво лечебно заведение, но не знае кое. Затова защитникът също настоя момчето да бъде изследвано или в МВР болница, или в Пловдив. Адвокатът му добавил, че тепърва прокуратурата трябва да събира доказателства дали някой друг човек е влизал в къщата на семейството.

„Не сте чули за имотните измами, точно с хора, които имат някакви проблеми. Трябва да се разследва. Наблюдаващият прокурор трябва да изиска да се установи кой е влизал и излизал от тази къща за няколко дни напред и назад. Кога е влязъл обвиняемият в къщата“, коментира адвокатът и подчерта, че в момента Георги не разбира в какво е обвинен и не признава вината си, въпреки че адвокатът го е посъветвал да го направи.

Припомняме, че на 18-и февруари Георги Георгиев беше задържан в семейната им къща след като роднините му бяха намерени мъртви в нея. Аутопсията показва, че те са убити с брадва на 15-и февруари.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments