Турция трябва да отмени сделка за милиарди с Русия или ще се изправи пред сурови наказания от САЩ

1
38
Джет F-35
Снимка: F-35, Wikimedia Commons

До края на първата седмица на юни Турция трябва да отмени многомилиардна сделка с Русия и вместо това да закупи американската система за противоракетна отбрана „Патриот“. В противен случай ще се изправи пред отстраняване от програмата F-35, отнемане на 100 обещани джетове, налагане на санкции от САЩ и потенциален удар от НАТО.

Текущото предложение на САЩ е последното според различни източници, пише „CNBC“.

През 2017 г. Анкара сключи сделка с Кремъл на стойност 2,5 млрд. долара за зенитно-ракетни системи С-400, въпреки предупрежденията от САЩ, че закупуването im ще носи след себе си политически и икономически последици.

„Страните от НАТО трябва да доставят военно оборудване, което е оперативно съвместимо със системите на организацията. С-400 не отговаря на този стандарт. Подчертаваме, че Турция ще се сблъска с много реални и отрицателни последици, ако завърши доставката на С-400 от Русия“, каза служител на Държавния департамент на САЩ, който поискал анонимност предвид чувствителността на въпроса.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Анонимен Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Анонимен
Анонимен

Hahah Turcia ne i puka ot Sasht hahha