Турският гражданин, опитал да прекара през България кокаин в особено големи размери, е задържан

0
37
Кокаин
Кокаин. Снимка: Прокуратура

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа турски гражданин за опит за контрабанда на кокаин за 1 018 656 лева, съобщиха от държавното обвинение. 

Мъжът е на 38 години и на 14 януари е направил опит да пренесе през границата на България при ГКПП „Капитан Андреево“ наркотици. Той е управлявал товарен автомобил с чужда регистрация и е пътувал в посока Турция. Наркотиците са били с общо тегло 3240 грама

Пред митническите органи мъжът е представил редовни документи за превозваната от него стока – медикаменти, като не декларирал пренасянето на други вещи и валутни ценности. По метода „анализ на риска“ товарната композиция била отклонена за щателна митическа проверка. При извършената такава под хастара на оставено в шофьорската кабина яке служителите на Агенция „Митници“ открили 3 полиетиленови пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то реагирало на кокаин. От доказателствата по делото се установява, че товарната композиция е пътувала от Швейцария през България и Турция за Афганистан.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. С постановление на наблюдаващия прокурор при ОП-Хасково водачът на товарния автомобил М.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments