Турски гражданин е привлечен като обвиняем за контрабанда на златни накити през ГКПП-Капитан Андреево

0
49
Златни накити
Снимка: Прокуратура на Република България

На ГКПП-Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, вчера е пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава в шофьорската кабина митническите служители са намерили полиетиленов плик, в който са били укрити общо 116 пръстена, гривни, колиета и обици, всички от жълт метал. 

Според експертизата на вещото лице откритите изделия с общо тегло 736 грама са от 21-каратово злато на стойност 83 904 лева. Контрабандните накити и товарният автомобил са били задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Хасковската окръжна прокуратура шофьорът на товарния автомобил – 39-годишен турски гражданин с инициали Ф.Т., е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 4000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжната прокуратура в Хасково.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments