Туристическият бранш от зимните курорти е пред протест заради COVID мерките

0
279
Протест
Протест. Снимка: Pixabay

Туристическият бранш в Сандански и Банско са пред протест заради COVID мерките, заяви Георги Кунчев, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански. В отворено писмо до управляващите засегнатите страни са поискали премахването на PCR тестовете за ваксинираните гръцки туристи на влизане в България.

В Сандански отчита спад на почиващите в града, заради затегнатите по границата с Гърция мерки. Южната ни съседка е в „червената“ COVID зона, което налага на влизане у нас, пътуващите да предоставят и негативен резултат от PCR тест. Кунчев коментира пред „bTV“:

Ние в момента губим туристи. Вчера са върнати 8 автобуса гърци на границата, които са имали „Зелен сертификат“, но не са имали PCR тест. Просто за поред път някакви мерки, които не са обсъдени с бизнеса и се въвеждат от днес за утре, на нас нанасят тежки поражения.“

Хотелиерите в Банско също са притеснени, защото резервациите от чужбина са спрени. Това е причината туристическият бранш да изпрати отворено писмо до българските власти, за да промени новите правила. Теодора Николова, секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански, посочи:

Нашите очаквания са, че ще се вземат някакви адекватни мерки, за да може да не се спират туристите, които в последните няколко месеца са доста добри. Предвид че сме близко до границата с Гърция, разчитаме на гръцките туристи.

Секторът очаква реакция от управляващите до края на седмицата. Те са категорични, че ако не вземат мерки за спасяването на зимния сезон, ще излязат на протест.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments